Veliki požar

Drama na Rujištu: Brane se vikendice i Snježna kuća

''Tražimo međunarodnu pomoć, od bilo koga. Samo da nam dođe netko i pokuša sanirati. Stanje je kritično'', kazao je Velagić.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 04. 2020. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Požar je u kritičnoj fazi, snažan vjetar nam je došao sa sjevera i požar je krenuo preko prijevoja, branimo Snježnu kuću, i prve kuće na Rujištu koje su na udaru vatre'', kazao je Dragan Velagić, zamjenik zapovjednika Profesionalne vatrogasne brigade Mostar za BHRT.

Sve snage su na tom terenu, naveo je, pokušavaju zaustaviti vatru što je kako kaže, veoma teško.

''Tražimo međunarodnu pomoć, od bilo koga. Samo da nam dođe netko i pokuša sanirati. Stanje je kritično'', kazao je Velagić.

Požar između Zijemalja i Rujišta aktivan je od utorka, a helikopter OS BiH ga gasi već treći dan, no kako izgleda, neuspješno. 

''Helikopter pokušava gasiti požar, ali takav je teren da ni on ne može nešto puno pomoći. Također gori kod Nevesinja, pa smo i tamo poslali dio snaga, zovemo od kuća dobrovoljce tko hoće da nam pomaže, borimo se pa što će biti, vidjet ćemo'', poručili su ranije za Bljesak.info iz PVP Mostar komentirajući veliki požar koji gori sjeverno od Mostara te se sve više približava Parku prirode Rujište.

Video: Kakvo je stanje na požarištima u Hercegovini?
Kopirati
Drag cursor here to close