Osudio napad

Visoki predstavnik u BiH: Zaustaviti vandalizam u Mostaru

"Institucije za provođenje zakona trebaju osigurati zaštićeno i sigurno okruženje", rekao je visoki predstavnik i dodao:
Vijesti / Flash | 08. 12. 2022. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaki građanin se mora osjećati sigurno na svakom pedlju ove zemlje, poručio je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt u reagiranju povodom napada na Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Institucije za provođenje zakona trebaju osigurati zaštićeno i sigurno okruženje", rekao je visoki predstavnik i dodao:

“Očekujem brzo provođenje istrage i procesuiranje odgovornih za ovaj grozan i sramotan napad. Pozivam nadležne institucije da javnosti prezentiraju svoja saznanja o ovom i drugim napadima koji su se dogodili tijekom ove godine. Želim da izrazim svoju punu podršku svećenstvu i pravoslavnim vjernicima u Mostaru koji su neodvojivi dio duše ovoga grada. Lokalni organi vlasti trebaju poduzeti sve potrebne mjere kako bi se u Mostaru zaustavio vandalizam. Umjesto toga, ovaj grad bi trebao predstavljati ono što je najbolje u BiH – toleranciju, međusobno poštovanje i prosperitet za sve njene građane."

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije danas je objavilo kako je utvrđeno da je nepoznati počinitelj pomoću skele ušao u Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru i izvršio krađu kablova i osigurača.

Kako navode u priopćenju, u srijedu, 7.12.2022. godine u PU Mostar je prijavljeno da je izvršena krađa kablova i osigurača iz Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru. Očevidom je utvrđeno da se nepoznati počinitelj pomoću skele popeo do tornja zvonika gdje je iz metalnog ormara ukrao oko 50-60 m strujnog kabla i osigurače za struju. Iz pomoćne prostorije pored crkve ukradeno je još 30 m kabla.

Iz MUP-a HNŽ naveli su kako su poduzete sve potrebne mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close