Ne zna se tko pije, a tko plaća

Vikend-drama zbog parkinga u Mostaru: Kazne dobivaju oni s mjesečnom i godišnjom kartom

''Sustav MO parkinga očito ne radi. Kako mogu napisati kaznu ako imam plaćenu mjesečnu kartu?'', samo je jedan od komentara koje smo dobili u inbox.
Vijesti / Flash | 28. 01. 2023. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogobrojne građane Mostara koji imaju plaćenu mjesečnu ili pak godišnju parkinu kartu dočekalo je u subotu ujutro neugodno iznenađenje - kazna zataknuta za vjetrobransko staklo!

Dio njih požalio se i redakciji Bljeska, ističući kako će pravdu morati potražiti žalbom u poduzeću ili pred sudom.

Sustav kontrole ne radi

''Sustav MO parkinga očito ne radi. Kako mogu napisati kaznu ako imam plaćenu mjesečnu kartu?'', samo je jedan od komentara koje smo dobili u inbox.

Prema onome što se može vidjeti na terenu, sustav kontrole naplate parkinga, očito, ne radi.

Kontrolori ''idu redom'' i lijepe kazne, pa će svi oni koji imaju plaćenu kartu morati gubiti vrijeme dokazujući kako im je izrečena kazna nelegalna.

Prije samo sedam dana iz Mostar parkinga rekli su kako ''sustav uredno funkcionira''.

''Kontrolori kontroliraju plaćanje parkinga na terenu, a usluga je osim na parkomatima dostupna i SMS-om za sve operatere kao što smo obavijestili prije nekoliko dana'', obavijestili su korisnike javnih parkirališta u gradu Mostaru iz Javnog poduzeća Mostar Parking.

Stiže aplikacija

Direktor JP Mostar Parking Ivan Barbarić istaknuo je prošlog tjedna i kako će ''aplikacija Mostar parkinga biti dostupna do kraja mjeseca''.

''Kroz tu aplikaciju će se sigurno moći plaćati i smsom i kartično online. Moći ćete i produživati mjesečne parking karte. Godišnje ne kroz aplikaciju, jer godišnje karte još jednom napominjem, možete produžiti samo u našim prostorijama jer nakon 12 mjeseci provjeravamo dokumentaciju'', kazao je Barbarić.

Uz to, najavio je i dolazak pauka na ulice Mostara.

''Obavili smo razgovore sa novopridošlim komesarom MUP-a HNŽ i dogovorili smo naredne korake za funkcioniranje pauk službe. Mi smo izrazili puno našh problema koje smo imali zbog nepostojanja pauk službe i ponudili smo se da u suradnji sa policijom prenesu nama nadležnost da mi radimo odvoz pauk vozilom. Dogovoreni su naredni operativni koraci, mi pripremamo tehničke stvari koje su potrebne da bi pauk profunkcionirao, a jedna od stvari je depo za odlaganje vozila, kao i ljudi koji će upravljati tim vozilima", naglasio je Barbarić.

Iznos kazni za odvoženje automobila paukom za sada nije poznat.

Isprika ili tužba

Barbarić se u svom medijskom istupu osvrnuo i na prekid suradnje sa UNIS-om te naveo kako ova tvrtka ''nije ispunila ugovorom definirane obaveze.

''Kada partnerska firma ne ispuni ugovor kako stoji ugovorno, naša je jednostavna odluka poslovna bila ne nastavljamo suradnju s tom tvrtkom i pretpostavili smo da će se dogoditi ono što se dogodilo'', rekao je tada Barbarić.

Nije trebalo dugo da reagiraju iz UNIS-a, koji je tražio ispriku od barbarića te zaprijetio tužbom.

''Ukoliko se u roku od 10 dana ne ispričate i povučete navode vezane za UNIS, bit ćemo prisiljeni u ime našeg mandanta zadovoljštinu potražiti u sudskom postupku protiv Vas osobno, u kojemu, kako ste i sami svjesni, svi argumenti leže na strani našeg mandanta'', navodi UNIS Telekom.

Sapunica

Podsjetimo, sustav izrađen i ponuđen potpuno besplatno, čiji su poslovni podaci ugovorom proglašeni poslovnom tajnom i to na pet godina, Mostar Parking nije preuzeo bez objašnjenja, a nakon što je istekao rok iz ugovora UNIS Telekom ga je prestao održavati. Potom je mostarsko poduzeće objavilo da rade na novom sustavu, ali je on urađen bez objavljene javne nabavke.

Tu je nastao kaos u sustavu jer se parking nije mogao plaćati osim na parkirnim automatima što je dovelo do negodovanja građana koji smatraju da su prevareni.

Uz to, pojavile su se i informacije o tome da je poduzeće direktoru i nekim osobama izdavalo besplatne karte što je nezakonito.

Sapunica oko mostarskog parkiranja, koje još uvijek ne iznosi brojke o kupljenim kartama i zaradi – a prema nekim informacijama radi se oko čak 3 milijuna KM - će se nastaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close