Najava potpisivanja

Vijeće ministara i nevladine organizacije potpisuju Sporazum o suradnji

Najava svečanog potpisivanja Sporazuma o suradnji Vijeća ministara BiH i nevladinih organizacija u BiH
Vijesti / Flash | 17. 11. 2017. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

M.M. / Vijeće ministara BiH


Vijeće ministara Bosne i Hercegovine (BiH) je na svojoj 126. sjednici održanoj 26.09.2017. godine usvojilo Sporazum o suradnji između Vijeća ministara BiH i nevladinih organizacija u BiH. Potpisivanje je zakazano za 30.11.2017. godine u Plavoj Dvorani Parlamentarne skupštine BiH sa početkom u 15:00 sati.

U skladu sa gore navedenim, pozivaju se predstavnici nevladinih organizacija u BiH na svečano potpisivanje spomenutog Sporazuma.

Usvajanjem Sporazuma nastavljaju se aktivnosti na stvaranju poticajnog okruženja za razvitak civilnog društva u BiH i unapređenja institucionalnih mehanizama suradnje. Ovim Sporazumom se nastoji kreirati nužni politički okvir za jačanje sudioničke demokracije u BiH, koji korespondira sa zahtjevima Europske unije i potrebama BiH za transparentno kreiranje i provedbu javnih politika u nadležnosti Vijeća ministara BiH.

Usvajanju Sporazuma prethodile četiri javne rasprave sa nevladinim organizacijama u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Bijeljini, online konsultacije sa zainteresiranom javnošću putem web platforme www.ekonsultacije.gov.ba, kao i konsultacije sa institucijama Vijeća ministara BiH. Cilj konsultacija je bilo kreiranje kvalitetnoga dokumenta koji će utemeljiti suradnju Vijeća ministara BiH i nevladinih organizacija u BiH.

Molimo da svoje prijave dostavite najkasnije do 27.11.2017. godine do 16:00 sati na email: [email protected]
 
Prilikom prijave obavezno dostaviti:
Naziv organizacije
Adresa i grad organizacije
Ime i prezime osobe ovlaštene za potpisivanje
 
Napomena: ovlašteni predstavnici organizacija obavezni su ponijeti pečat organizacije na dan potpisivanja kako bi potpisiali i opečatili potpisani Sporazum.
 
Broj mjesta je ograničen kapacitetom Plave sale Parlamentarne skupštine BiH. Nakon prijave, bit će dostavljen i dnevni red događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close