Mostar

Utemeljena Zajednica udruga veterana Vojne policije HVO

Vijesti / Flash | 15. 01. 2022. u 15:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici udruga veterana Vojne policije Središnja Bosna, Posavina, Hercegbosanska županija, Hercegovina-Mostar, Stolac, Posušje, kao i predstavnici Udruge veterana antiterorističke postrojbe Vojne policije HVO, zajedno sa istaknutim pojedincima, bivšim pripadnicima postrojbi Vojne policije HVO-a na izbornom Saboru u Mostaru utemeljili su Zajednicu udruga veterana Vojne policije HVO HB, izvijestili su u subotu iz Udruge veterana vojne policije DR HVO Hercegovina – Mostar.

Foto: Fena / 

Kako se navodi, definirane su smjernice i djelatnosti Zajednice koje za cilj imaju promicanje vrijednosti Domovinskog rata, zaštitu prava bivših pripadnika postrojbi Vojne policije, dostojanstveno obilježavanje i sjećanje na žrtve stradanja, ranjene, poginule i nestale, ali i na pobjede, uspjehe i herojska djela pripadnika Vojne policije, te očuvanje tradicije i identiteta.

Na Saboru je izabrano Predsjedništvo Zajednice, Nadzorni odbor i Sud časti, a većinom glasova za predsjednika spomenute zajednice imenovan je Žarko Vrljić.

''Zajednica je način našeg okupljanja i našeg zajedništva. Iz nje moramo crpiti snagu, boriti se za naša prava i naše ideale. Nadam se dobroj suradnji sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, kao i svim institucijama koje se bave pitanjem prava branitelja i želim da ova Zajednica bude mjesto sjećanja i ponosa na naše vrijeme provedeno u postrojbama Vojne policije'', kazao je Vrljić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close