Otkazano

Odgođeno suđenje za ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića

Za današnje ročište bilo je planirano saslušanje vještaka biološke i medicinske struke – Elmire Karahasanović i Ibrahima Omerhodžića.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 01. 2022. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavak suđenja Hamdiji Abdiću Tigru i drugim optuženim za ubojstvo Vlade Šantića otkazano je danas na Kantonalnom sudu u Bihaću jer je jedan od optuženih u izolaciji.

Kako je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) potvrdila Safija Selman, tajnica Kantonalnog suda u Bihaću, prema informacijama koje je dobila od postupajućeg tužitelja, jedan od optuženih je dostavio dokaz da se nalazi u karanteni.

Za današnje ročište bilo je planirano saslušanje vještaka biološke i medicinske struke – Elmire Karahasanović i Ibrahima Omerhodžića.

Prema navodima optužnice, Hamdija Abdić Tigar se tereti da je 8. na 9. ožujak 1995. godine, mimo volje, izveo generala HVO-a Vladu Šantića izureda i uz pratnju pripadnika Vojne policije koja se nalazila u sastavu zapovjedništva 502. viteške brdske brigade, optuženih Dede Karabegovića, Jasmira Topala, Ramiza Ružnića, Indijana Alibegovića i Envera Karabegovića, otišao u hotel "Sedra" u Cazinu, dok su u drugom vozilu išli Šantićevi pratitelji Radovan Klepić i Željko Vujić.

Prema optužnici, pratitelji Šantića su razoružani, a on je dobio vidne povrede na glavi, udaran je i odveden u automobil Mercedes, kojim je odvezen do prostorija gdje je bila smještena Vojna policija 502. viteške brdske brigade. Sljedećeg dana je odveden izvan zgrade u nepoznatom pravcu, a uslijed zadobivenih ozljeda podlegao je, a posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.

Nastavak suđenja bit će objavljen naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close