Sloboda kretanja

Krizni stožer: Pusti muziku

Čerkez je istaknuo da se u skorijem vremenu nada i daljem popuštanju mjera.
Vijesti / Flash | 17. 05. 2021. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Federacije BiH predložio je ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH, a prijedlog je i da se dozvoli glazba uživo u ugostiteljskim objektima, rekao je član Kriznog stožera Goran Čerkez nakon sjednice.

“Povećali smo broj osoba koje mogu biti na javnim skupovima, 30 u zatvorenim prostorima i 70 na otvorenom. Isti broj i u ugostiteljskim objektima. Omogućili smo glazbuuživo i DJ-eve u ugostiteljskim objektima, ali uz pregradu pleksiglasom koja mora biti preko dva metra visine, da se u potpunosti odvoje izvođači od publike i mora biti razmak tri metra između njih”, rekao je Čerkez.

Čerkez je istaknuo da se u skorijem vremenu nada i daljem popuštanju mjera.

“Ovaj period treba iskoristiti za pripremu za školu, za pripreme sportskih događaja i publike na njima, a sve zavisi od našeg ponašanja”, naglasio je Čerkez.

On je rekao da imunizacija teče po planu, da je u svibnju stiglo preko 120 tisuća cjepiva, kao i da one i dalje pristižu.

“Imat ćemo porast cijepljenih, očekujemo veće količine cjepiva preko Covaxa i EU”, istaknuo je Čerkez.

Ovi prijedlozi bit će upućeni na usvajanje Vladi Federacije BiH, koja će o njihovom usvajanju odlučivati na sjednici zakazanoj za četvrtak, a Čerkez je ovom prilikom rekao da se nada da će Vlada potvrditi odluke Kriznog stožera, kao što je to i do sada bilo, te je napomenuo da krizni stožeri kantona mogu donositi restriktivnije mjere, ukoliko je to potrebno.

Kopirati
Drag cursor here to close