Sigurnost

Počelo cijepljenje policajaca i zaposlenih u policijskim agencijama na razini BiH

Za ovu namjenu osigurano je 10.000 doza cjepiva, što je dovoljno za imunizaciju 5.000 osoba protiv korona virusa.
Vijesti / Flash | 12. 05. 2021. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijepljenje uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i policijskih agencija sa državne razine počela je jutros u dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu.

Za ovu namjenu osigurano je 10.000 doza cjepiva, što je dovoljno za imunizaciju 5.000 osoba protiv korona virusa. Cjepivo je donirala Republika Turska na zahtjev ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića tijekom sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Suleymanom Soyluom održanog početkom travnju u Ankari.

Imunizacija svih policijskih službenika i zaposlenih u policijskim agencijama ocijenjena je veoma važnom zbog nesmetanog funkcioniranja sigurnosnog sektora, s obzirom da su policijski službenici izloženi stalnim kontaktima, a ujedno imaju važnu ulogu u provođenju epidemioloških mjera kroz kontrolu kretanja i prelaska granice i spriječavanju širenja korona virusa.

Uz uposlenike Ministarstva sigurnosti BiH, cijepit će se policijski službenici i uposlenici Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, Službe za poslove sa strancima BiH, Agencije za policijsku podršku BiH, Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Obavještajno –sigurnosne agencije BiH.

Punktove za cijepljenje danas je posjetio i ministar Cikotić, koji se zahvalio zdravstvenim radnicima, volonterima i drugom osoblju na dobro organiziranom procesu cijepljenja.

Kopirati
Drag cursor here to close