Krizni stožer

Dobro nam je: Traži se ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH

Kako su priopćili iz Ministarstva zdravstva FBiH, na sjednici Kriznog stožera usvojen je prijedlog o ublažavanju postojećih mjera zbog općenito dobre epidemiološke situacije u ovom entitetu.
Vijesti / Flash | 17. 05. 2021. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je održana sjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH na kojoj se, između ostalih, našla i točka o ublažavanju postojećih epidemiološko-restriktivnih mjera, kao i potpuno ukidanje policijskog sata u ovom entitetu.

Kako su priopćili iz Ministarstva zdravstva FBiH, na sjednici Kriznog stožera usvojen je prijedlog o ublažavanju postojećih mjera zbog općenito dobre epidemiološke situacije u ovom entitetu.

“Predloženo je da se u potpunosti ukine ograničenje kretanja u Federaciji BiH koje je na snazi od 23 sata uvečer do pet sati ujutro. Također, predloženo je da se dozvoljena okupljanja na otvorenom povećaju na 70 ljudi, a u zatvorenom na 30 ljudi”, naveli su.

Također je predložena i naredba zdravstvenim ustanovama za pružanje svih zdravstvenih usluga za koje su registrirane.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, do sada je cijepljeno više od 70.000 osoba, a u narednom razdoblju se očekuje veći broj cijepljenih, imajući u vidu da kontinuirano pristižu cjepiva.

Nove mjere predložene su na razdoblje od 14 dana, te će biti dostavljene Vladi Federacije BiH na usvajanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close