Sarajevo

Uhićena osoba koja je prijetila premijeru Kantona Sarajevo

Jčer je obaviještena Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo da je Vlada Kantona Sarajevo zaprimila pismenu pošiljku u kojoj se nalazilo pismo prijetećeg sadržaja upućenog premijeru Kantona Sarajevo, Edinu Forti i njegovoj obitelji.
Vijesti / Flash | 01. 12. 2022. u 20:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićena osoba koja je prijetila premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti i njegovoj obitelji. Kod te osobe je pronađena automatska puška, prenosi Avaz.

Kako saznaje, jučer je obaviještena Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo da je Vlada Kantona Sarajevo zaprimila pismenu pošiljku u kojoj se nalazilo pismo prijetećeg sadržaja upućenog premijeru Kantona Sarajevo, Edinu Forti i njegovoj obitelji.

Upoznata dežurna tužiteljica

O sadržaju navedenog pisma upoznata je dežurna tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo koja je tom prilikom navedeno djelo okvalificirala kao kazneno djelo iz člana 183. KZ FBIH (Ugrožavanje sigurnosti), te su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzeli intenzivne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršitelja ovog kaznenog djela.

U suradnji s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a ZDK i Uprave policije MUP-a SBK, identificiran je i pronađen osumnjičeni, a radi se o E. Đ. rođen 1953.g. u mjestu Preočica, općina Vitez, gdje je i nastanjen, te je danas u popodnevnim satima isti lišen slobode.

Predat u MUP KS

Po prethodno pribavljenoj naredbi dežurnog suca za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i vozila koji su vlasništvo osumnjičenog, na području Viteza, kojom prilikom su pronađeni i uz izdanu potvrdu privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s kaznenim djelom, i to: jedna automatska puška s pripadajuća dva okvira i municijom, zatim jedan papir formata A4 s ispisanim prijetećim sadržajem i jedan mobilni telefon.

Osoba lišena slobode je predana u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, nastaviti kriminalistička obrada u cilju dokumentiranja izvršenog kaznenog djela i utvrđivanja motiva istog.

Ovom prilikom Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo izražava zahvalnost kolegama iz Uprave policije MUP-a ZDK i Uprave policije MUP-a SBK za ostvarenu suradnju i pomoć pri realizaciji današnjih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close