Samson Ramović

Određen pritvor mostarskom provalniku

Osumnjičeni Samson Ramović je povratnik u počinjenju kaznenih djela protiv imovine
Vijesti / Flash | 01. 12. 2022. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 29.11.2022. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana, Samsonu Ramoviću (2002.), s trenutnim boravištem u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo teška krađa, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ. 

Naime, Samson Ramović se sumnjiči da je dana 26.11.2022. godine, ušao u obiteljsku kuću, vlasništvo M. B., koja se nalazi u Ulici Bariše Smoljana broj 1, u Mostaru, na način što je uporabom tjelesne snage i podesnog predmeta razbio staklo na prozoru spavaće sobe i otvorio isti, te u unutrašnjosti kuće pronašao i iz iste otuđio ručni sat s kožnim remenom nepoznate marke i kameru, nakon čega se s otuđenim stvarima udaljio iz objekta, te da je dana 16.11.2022. godine, oko 03,30 sati, u Ulici kraljice Katarine broj 25, u Mostaru, prišao manjem prozoru na ljekarni Lupriv, te uporabom podesnog alata i tjelesnom snagom izvršio zapiranje spomenutog prozora, otvorio ga, te sa stola koji se nalazio do prozora, otuđio papirnu kutiju s dragovoljnim prilozima, u kojoj se nalazila neutvrđena količina novca, nakon čega se udaljio od objekta.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna. 

Također, osumnjičeni Samson Ramović je povratnik u počinjenju kaznenih djela protiv imovine.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji s MUP-om HNŽ - PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close