Akcija FUP-a

Uhićen mladić zbog krivotvorenje kreditnih kartica

U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici Federalne uprave policije su po Naredbi Općinskog suda u Tešnju izvršili pretres kuće i pratećih objekata
Vijesti / Flash | 01. 12. 2020. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesettrogodišnjak iz Tešnja lišen je slobode zbog kaznenog djela ''Krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja''

Naime, policijski službenici Federalne uprave policije su od ranih jutarnjih sati 01.12.2020. godine, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva u Zenici, u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja“ iz člana 257. stav 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, lišili slobode jedno lice iz Tešnja inicijala M.U. (1997.).

''U sklopu navedenih aktivnosti, policijski  službenici Federalne uprave policije su po Naredbi Općinskog suda u Tešnju izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni u Tešnju, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi narebom suda, a koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom i isti će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku'', rečeno je za Bljesak.info iz FUP-a.

Nad osobom lišenom slobode vrši se kriminalistička obrada u službenim prostorijama Policijske uprave Tešanj, te će u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Pretresi su vršeni uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Tešanj Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Kopirati
Drag cursor here to close