Prevara

Podigli kredite od 100.000 eura krivotvorenjem isprava

Pokrenut je kazneni postupak protiv žene čiji su inicijali V.M. i protiv muškarca G.D.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 01. 2018. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žena zaposlena u Fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja Crne Gore i muškarac osumnjičeni su da su zloupotrebom i krivotvorenjem isprava omogućili odobrenje kredita u iznosu od oko 100.000 eura osobama čiji žiranti nisu ispunjavali uvjete za to, priopćila je crnogorska Uprava policije.

U priopćenju se navodi da je pokrenut kazneni postupak protiv žene čiji su inicijali V.M. /57/ iz Nikšića zbog zloupotreba službenog položaja i krivotovorenja isprave, i protiv muškarca G.D. /56/ iz Nikšića.

 Crnogorska policija ističe da je V.M, kao samostalni referent u Fondu MIO, područne jedinice Nikšić, službenim pečatima popunjavala i ovjeravala obrasce za administrativne zabrane za žirante koji nisu bili nositelji mirovinskog prava, piše Srna.

 "Ona je to radila na osnovu osobnih iskaznica koje joj je donosio G.D, a koji je naknadno, na osnovu tako ovjerenih administrativnih zabrana, kako se sumnja, omogućio nositeljima kredita podizanje novca kod Lovćen banke, `Atler modusa` i Erste banke, u ukupnom iznosu od oko 100.000 eura", navodi policija.

 Crnogorska policija napominje da je G.D, prilažući krivotvorene administrativne zabrane za žirante, ovjerene u Fondu MIO, zajedno sa dokumentacijom za dobivanje kredita kod poslovnih banaka i mikrokreditnih financijskih institucija, omogućio podizanje kredita, čiji su novac nositelji predavali njemu.

 "Provjerom kod poslovnih banaka ustanovljeno je da su u prethodnom periodu svi krediti uredno servisirani", navodi crnogorska policija.

Kopirati
Drag cursor here to close