Banja Luka

Učenici iz razreda u kojem je zaraženi dječak u izolaciji 14 dana

Pozvao je da se ne stvara panika, jer trenutno dva zaražena pacijenta koronavirusom ne predstavljaju epidemiju.
Vijesti / Flash | 05. 03. 2020. u 14:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi učenici iz odjeljenja koje pohađa učenik osmog razreda Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Banjoj Luci zaražen koronavirusom, bit će u izolacijskom razdoblju od 14 dana – rečeno je danas nakon sjednice Gradskog stožera za vanredne situacije.

Vršitelj dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zaljković je rekao da ne očekuju da ti učenici i budu pozitivni na koronavirus, ali da će se testiranja ponavljati i mole roditelje da djeca ne napuštaju svoje domove u narednih 14 dana.

Pozvao je da se ne stvara panika, jer trenutno dva zaražena pacijenta koronavirusom ne predstavljaju epidemiju.

Iz Doma zdravlja Banja Luka su potvrdili je danas do 11 sati testirano 35 osoba, od toga 23 učenika iz Osnovne škole „Branko Ćopić“ i 12 nastavnika, a tijekom  dana bit će testiran još jedan broj učenika koji idu u odjeljenje s dječakom pozitivnim na koronavirus.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je rekao da je izvršena dezinfekcija tog i još nekih objekata, gdje je procijenjeno da su se kretali oboljeli otac i sin, kod kojih su potvrđeni slučajevi zaraze koronavirusom.

Ovisno od razvoja situacije, bit će odlučeno hoće li u ponedjeljak biti nastavljena nastava u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“.

Nakon sjednice Gradskog stožera za vanredne situacije u Banjoj Luci je rečeno i da nema mjesta za paniku, a bit će pokrenuta pojačana kampanja informiranja javnosti o preventivnim mjerama, kojih se posebno moraju pridržavati kronični bolesnici.

Bit će nabavljena i dodatna oprema za zdravstvene radnike koji će biti u kontaktu s oboljelim.

Apelirali su na građane da bez velike potrebe ne dolaze u ambulante, kako ne bi širili infekciju, već da se prvo jave telefonom.

U RS su potvrđena dva slučaja virusa korona. Prva zaražena osoba je Banjalučanin koji je radio u Italiji, a nakon testiranja utvrđeno je da i njegovo dijete, učenik osnovne škole, ima simptome te bolesti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close