Banja Luka

Prvi slučaj korona virusa u BiH

Povodom potvrđenog prvog slučaja zaraze od novog virusa korona (COVID-2019) u Republici Srpskoj, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić obratit će se javnosti na konferenciji za medije
Vijesti / Flash | 05. 03. 2020. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj potvrđen je prvi slučaj zaraze virusom korona. Prva osoba zaražena virusom korona je Banjalučanin koji je na trenutnom radu u Italiji, potvrdio je za "Nezavisne" Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Đajić je rekao da je oboljeli Banjalučanin trenutno zaposlen u Italiji, te da mu u gradu na Vrbasu žive supruga i dijete.

"Pacijent je smješten na našu kliniku. Dobrog je općeg stanja. Imao je blagu temperaturu i osjeća se dobro“, pojasnio je Đajić.

Povodom potvrđenog prvog slučaja zaraze od novog virusa korona (COVID-2019) u Republici Srpskoj, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić obratit će se javnosti na konferenciji za medije danas u Instititu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci.

Konferenciji za medije će prisustvovati i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zaljković, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske pod zdravstvenim nadzorom u Srpskoj do jučer je bilo 144 osoba koje su doputovale sa područja zahvaćenih virusom korona.

Kopirati
Drag cursor here to close