Mostar

Uborak 1992.: Postavljena spomen ploča na Carini

Do sada su postavljene spomen ploče sa imenima žrtava iz Zalika i Carine
Vijesti / Flash | 10. 07. 2021. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992 sinoć su u mostarskom naselju Carina otkrili spomen-ploču u znak sjećanja na stanovnike Carine koji su ubijeni na Uborku u noći sa 13/14.6.1992.

''Tog 13. lipnja oko 15 sati srpske snage prethodno pomognete od strane JNA lišile su slobode deset civila iz naselja Carina i samo nekoliko sati kasnije zajedno s ostalim civilima iz Zalika, Vrapčića i Bijelog polja mučki ih ubili na gradskoj deponiji Uborak'', navodi '', navedeno je iz Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992 - Mostar.

Do sada su postavljene spomen ploče sa imenima žrtava iz Zalika i Carine, a najavljeno je kako Udruženje planira postaviti spomen ploče s imenima žrtava iz Vrapčića i Bijelog polja.

''Kultura sjećanja je naša kolektivna obveza i obitelji žrtava i Udruženje na ovaj način daju svoj doprinos trajnom sjećanju na prve mostarske žrtve, a obveza državnih pravosudnih institucija je da procesuiraju ratne zločine i kazne počinitelje zločina'' izjavio je Adnin Hasić predsjednik Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini.

Kopirati
Drag cursor here to close