Nimalo lijep povod

U utorak godišnjica okupljanja grupe Pravda za Davida

''Obilježit ćemo godišnjicu borbe za istinu i pravdu na dostojanstven način'', poručili su iz grupe Pravda za Davida.
Vijesti / Flash | 25. 03. 2019. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U utorak je točno godinu dana kako smo se počeli okupljati nimalo lijepim povodom", rekao je Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida.

Nema odustajanja

Perduv je rekao kako taj nimalo lijep povod traje i dalje te da je razlog okupljanja isti kao 26. ožujka  prošle godine.

''Obilježit ćemo godišnjicu borbe za istinu i pravdu na dostojanstven način'', istaknuo je. 

Pripadnici grupe Pravda za Davida već će u ponedjeljak navečer paliti svijeće ispred hrama.

"Ljudi koji su se okupili ovdje su dokaz da odutajanja nema. Sramota je da je godinu danas od kako se okupljamo, a pravde nema. To svakako nije naša sramota. Zna se čija je. Nadamo se vremenu kada će se svako odgovarati za svoj nerad, svjesno prikrivanje ubojica. To oni znaju, ali smo trenutno u poziciji da slabo što možemo promijeniti. Pomaka u istrazi nema", dodao je on.

Neriješeni slučaj

David Dragičević je nestao 18. ožujka 2018. godine u Banja Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužiteljstvo podiglo protiv nepoznatih izvršitelja, mladić je ili bježao od počinitelja pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku.

Od 26. ožujka roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci organizirali su okupljanja sa ciljem otkrivanja istine o ubojstvu. Roditelji za ubojstvo i sudjelovanje u ubojstvu optužuju pripadnike MUP-a RS te predstavnike institucija ovog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. prosinca prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević, Davidov otac, napustio je BiH nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane.

Kopirati
Drag cursor here to close