Sveti Florijan

U Tomislavgradu obilježen Dan vatrogasaca

Nakon vježbe uslijedio je defile s vozilima kroz grad.
Vijesti / Flash | 04. 05. 2021. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / U Tomislavgradu obilježen Dan vatrogasaca

Djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad proveli su radno Dan vatrogasaca koji se obilježava na dan njihovog zaštitnika - svetog Florijana, izvodeći pokaznu vježbu gašenja požara.

Vježba gašenja odrađena je van grada, a svi zainteresirani mogli su vidjeti kako se priprema i upotrebljava vatrogasna oprema u situacijama kada se spašava, evakuira i zbrinjava pri požaru, kazao je Feni zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević.

Nakon vježbe uslijedio je defile s vozilima kroz grad.

Po Jurčevićevim riječima, tijekom ove godine tomislavgradski vatrogasci imali su 72 intervencije, a najviše njih odnosilo se na šumske požare.

 Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Tomislavgrad čini devet djelatnika, a od voznog parka posjeduju tri vatrogasne cisterne te po jedno tehničko i terensko vozilo s opremom za šumske požare.

'Svi djelatnici ove vatrogasne postrojbe su educirani i kvalitetno obučeni, a prilikom intervencija opremljeni su osobnom zaštitnom opremom za šumske požare kao i opremom za gašenje objekata'', istakao je Jurčević.

Kopirati
Drag cursor here to close