Sudjelovalo 30 vatrogasaca

U Ravnom održana vatrogasna vježba ''Flood and Fire''

Provedba projekta započela je 15.08.2020. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.851.353,00 eura, od čega je sufinanciranje Europske unije 85% u iznosu od 1.573.650,05 eura.
Vijesti / Flash | 31. 07. 2022. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevna vježba vatrogasnih postrojbi svih projektnih partnera u projektu ''Flood and Fire'' održana je u četvrtak i petak, 28. i 29. srpnja u općini Ravno i u njoj je sudjelovalo više od 30 vatrogasaca iz Općine Ravno, općine Konavle, Grada Trebinja i općine Herceg Novi.

Prvi, teoretski dio vježbe organiziran je u Lovačkom domu u Ravnom, dok se praktični dio održao na odmaralištu ispred Doma za stare i nemoćne osobe Ravno.

Prvog dana, Šef odsjeka za vatrogastvo u Upravi civilne zaštite i vatrogastva HNŽ Branimir Arapović približio je vatrogascima iz partnerskih „Ustroj vatrogastva u FBIH“, a Marin Čović, šef operativnog centra Civilne zaštite održao je predavanje na temu „Organizacija sustava civilne zaštite u BiH“.
Prethodno, prisutnima su se obratili, Josip Raguž voditelj projekta za općinu Ravno, Jovan Subotić projektni menadžer ispred općine Herceg Novi i Perica Pušić, pročelnik UO za EU fondove, ruralni razvoj i gospodarstvo Općine Konavle.

U petak, drugog dana događanja, održana je zajednička vatrogasna vježba svih partnera projekta. Vježba se sastojala od simulacije požara otvorenoga prostora.

Ovim projektom za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva općine Ravno osigurati će se teretno vozilo/pick up sa vatrogasnom nadgradnjom i opremom , ATV vozilo sa vatrogasnom nadgradnjom i opremom, specijalizirana vatrogasna oprema, vatrogasna odijela, kišna odijela, čizme, naprtnjače, motorna pila, dron, gumeni čamac, motor, potopna pumpa,pumpa za vodu, rukavice...

Provedba projekta započela je 15.08.2020. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.851.353,00 eura, od čega je sufinanciranje Europske unije 85% u iznosu od 1.573.650,05 eura.

Glavni partner projekta je Općina Herceg Novi, dok su projektni partneri, uz Općinu Ravno, još i Grad Trebinje te Općina Konavle.

Glavni cilj projekta jest povećati spremnost obuhvaćenog prekograničnog područja za pravovremene i kvalitetne reakcije u slučaju prirodnih katastrofa, ali i katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom te smanjiti i ublažiti negativne posljedice istih. Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close