Gorica

Održana zajednička vatrogasna vježba DVD-a Kustošija i DVD-a Gorica

Taktička vježba 'snage i izdržljivosti' organizirana je kroz tri poligona u duhu natjecateljskog karaktera dobrovoljnih vatrogasnih društava u sklopu novootvorenog vatrogasnog doma „DVD Gorica“ u Gorici.
Gospodarstvo / Posao | 04. 07. 2021. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i u suradnji s DVD-om Gorica pripadnici DVD-a Kustošija (Zagreb) tri vatrogaskinje i dva vatrogasca uz pomoć pripadnika DVD-a Gorica održali su vatrogasnu vježbu.

Taktička vježba 'snage i izdržljivosti' organizirana je kroz tri poligona u duhu natjecateljskog karaktera dobrovoljnih vatrogasnih društava u sklopu novootvorenog vatrogasnog doma „DVD Gorica“ u Gorici.

Na samom početku nazočne je u ime ravnatelja Uprave civilne zaštite ŽZH pozdravila Anamaria Begić, djelatnica Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

„Posebno pozdravljam goste iz Hrvatske, pripadnike DVD-a Kustošije, koji i ovim putem pokazuju otvorenost za suradnju, te se nadam ostvarivanju zajedničkih projekata s našim vatrogasnim postrojbama u budućnosti“, rekla je Begić.

Foto: PR / Održana zajednička vatrogasna vježba DVD-a Kustošija i DVD-a Gorica

Samu koordinaciju i slaganje poligona te konačno ocjenjivanje taktičkih vježbi proveo je Srećko Vukojević, djelatnik Uprave civilne zaštite u suradnji sa zapovjednikom DVD-a Gorica Darkom Paradžikom Brajom.

„Pripadnici DVD-ova pokazali su zavidnu spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama. Ocjenjivali smo ukupni rad pojedinog odjeljenja, te cjelokupne intervencije. Cilj provođenja taktičkih vježbi je odraditi zadatak sa stvaranjem dojma intervencije, te postupanja snaga na istoj“, istaknuo je Vukojević.

Zahvalnicu DVD-u Kustošija za suradnju s Upravom civilne zaštite ŽZH i doprinos u izgradnji sustava zaštite i spašavaja ljudi i materijalnih dobara u Županiji Zapadnohercegovačkoj provođenjem vatrogasne vježbe dodijelio je ispred Uprave civilne zaštite ŽZH, pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak.

„Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u izvođenju vježbi snage i izdržljivosti koje su se održale, možemo reći na samom početku požarne sezone 2021. u krugu vatrogasnog doma DVD-a Gorica. Osim zajedničke vježbe dvaju DVD-a ovo se smatra primjerom dobre međunarodne suradnje koju je uočila i članica povjerenstva za međužupanijsku i međunarodnu suradnju Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Sanja Paić pripadnica DVD-a Kustošija. Nadamo se daljnjoj suradnji“, rekao je sudionik vježbe zamjenik zapovjednika DVD-a Kustošija Drago Puljić.

Osim sudionika vježbi su nazočili i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Županije Zapadnohercegovačke, te predstavnici službi civilne zaštite gradova/općina Županije Zapadnohercegovačke zajedno sa zapovjednicima profesionalnih vatrogasnih postrojbi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close