Pojačane aktivnosti

U protekla dva mjeseca iz BiH udaljeno 69 stranih državljana

Služba za poslove sa strancima je vratila u Republiku Srbiju ukupno 22 osobe među kojim su državljani Srbije, Somalije, Eritreja, Toga, Palestine, Pakistana, Alžira i Gambije.
Vijesti / Flash | 25. 06. 2021. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U protekla dva mjeseca služba provodi pojačane aktivnosti na udaljenju stranih državljana koji su ilegalno boravili na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Na osnovu obveza koje proističu iz odredbi Sporazuma o readmisiji između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Služba za poslove sa strancima je vratila u Republiku Srbiju ukupno 22 osobe među kojim su državljani Srbije, Somalije, Eritreja, Toga, Palestine, Pakistana, Alžira i Gambije.

Služba je udaljila u zemlje porijekla 35 osoba  koje su bile pod nadzorom imigracijskih centara, od kojih su 30 državljani Turske, tri državljani Albanije, te dvije osobe građani Kosova.

Foto:PR / U protekla dva mjeseca iz BiH udaljeno 69 stranih državljana

U suradnji Službe za poslove sa strancima i Međunarodne organizacije za migracije, kroz Program potpomognutog dobrovoljnog povratka i reintegracije (AVRR) koji implementira IOM, s teritorije Bosne i Hercegovine udaljeno je 11 osoba u njihove zemlje porijekla. U sklopu ovog Programa u zemlje porijekla dobrovoljno se vratilo šest Pakistanaca, dva državljana Afganistana, te po jedan državljanin Indije, Iraka, Irana  i Republike Bugarske.

Služba za poslove sa strancima je nakon provedenog postupka readmisije izvršila i prisilno udaljenje jednog državljana Turske koji je ilegalno boravio na teritoriji Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz ove službe.

Kopirati
Drag cursor here to close