SIPA

U Mostaru započela konferencija o pranju novca i financijskom terorizmu

Organizator Regionalne konferencija je SIPA u suradnji i pod pokroviteljstvom Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC).
Vijesti / Flash | 03. 10. 2018. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić, otvorio je u srijedu u Mostaru, dvodnevnu Regionalnu konferenciju šefova  financijsko-obavještajnih jedinica kojoj sudjeluju predstavnici financijsko-obavještajnih jedinica iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Albanije, priopćeno je iz SIPA-e.

Organizator Regionalne konferencija je SIPA u suradnji i pod pokroviteljstvom Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC).

Na konferenciji će se govoriti o Petoj Direktivi Europske Unije o sprječavanju upotrebe financijskog sustava u svrhe pranja novca i financiranja terorizma, kao i iskustvima država iz regije u kojima je izvršen Peti krug evaluacije MONEYVAL-a.

Također, bit će riječi i o zloupotrebi virtualnih valuta, globalnoj sigurnosnoj prijetnji kakvu danas predstavlja terorizam i financiranje terorističkih aktivnosti, te eventualnoj povezanosti povećanog priliva migranata u BiH sa počinjenjem kaznenog djela pranja novca odnosno financiranje terorističkih aktivnosti, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close