Pranje novca

Po nalogu iz Švicarske, SIPA izvršila pretrese u Sarajevu

Policijski službenici SIPA-e će privremeno oduzetu dokumentaciju uz izvještaj, dostaviti Sudu Bosne i Hercegovine u dalju nadležnost.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 09. 2018. u 20:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), tijekom ponedjeljka su na području Sarajeva, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, izvršili pretrese stambenih i poslovnih objekata na tri lokacije i tom prilikom privremeno oduzeli određenu poslovnu i financijsku dokumentaciju.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH, a u vezi sa pružanjem međunarodne pravne pomoći po zamolnici Saveznog tužiteljstva Švicarske, u cilju prikupljanja dokaza o počinjenim kaznenim djelima 'Pranje novca' iz člana 209. KZ BiH, 'Davanje dara i drugih oblika koristi' iz člana 218. KZ BiH, 'Prijevara' iz člana 294. KZ FBiH i 'Zloupotreba ovlasti u gospodarskom poslovanju' iz člana 247. KZ FBiH.

Policijski službenici SIPA-e će privremeno oduzetu dokumentaciju uz izvještaj, dostaviti Sudu Bosne i Hercegovine u dalju nadležnost.

SIPA izražava zahvalnost policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo na pruženoj pomoći prilikom realizacije navedenih aktivnosti, navedeno je u priopćenju iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close