Sastanak

Turković u Londonu

Između ostalog, razgovaralo se jačanju stabilnosti, demokracije i vladavine prava, te borbe protiv kriminala i korupcije u regiji.
Vijesti / Flash | 13. 12. 2021. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sudjelovala je danas, 13. prosinca, u Londonu na sastanku ministara vanjskih poslova država zapadnog Balkana na poziv Liz Truss, ministrice vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva.

Između ostalog, razgovaralo se jačanju stabilnosti, demokracije i vladavine prava, te borbe protiv kriminala i korupcije u regiji.

Tijekom sastanka bilo je govora i o posljednjim događanjima u Bosni i Hercegovini.

Ministrica Truss naglasila je da je o tome bilo govora i na nedavno održanom sastanku ministara država članica grupe G7.

Također, istaknula je da zajedno s međunarodnim partnerima, Ujedinjeno Kraljevstvo radi na rješavanju svih prijetnji stabilnosti nakon 26 godina teško stečenog napretka u Bosni i Hercegovini.

Ministrica Turković je održala i bilateralni sastanak s ministricom Truss gdje su razmotrili najaktualnija pitanja u BiH.

Sastanku u Lancaster House prisustvovali su i Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD, Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine i specijalni izaslanik Ujedinjenog Kraljevstva sir Stuart Peach, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close