Ministrica

Turković (opet) u Americi

Senatorica Shaheen je izrazila interes i zabrinutost zbog posljednjih događanja u našoj državi.
Vijesti / Flash | 09. 12. 2021. u 20:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u Washingtonu je održala odvojene sastanke sa senatoricom Jeanne Shaheen i kongresmenima Williamom Keatingom i Jimom Costom.

Tijekom susreta sa senatoricom Shaheen je razgovarano o odnosima dvije države, te o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ministrica Turković je tijekom sastanka naglasila predanost BiH evropskim integracijama i uvođenju demokratskih standarda. Senatorica Shaheen je izrazila interes i zabrinutost zbog posljednjih događanja u našoj državi.

Shaheen je članica Komiteta za vanjske poslove američkog Senata i bila prva žena koja je izabrana za guvernera i senatora u povijesti SAD, te je tijekom svog rada bila angažirana na pitanjima vezanim za Bosnu i Hercegovinu.

Tijekom susreta sa kongresmenom Keatingom, koji je član Komiteta za vanjske poslove Kongresa SAD-a i Komiteta za vojne snage, razgovarano je o razvoju situacije u našoj zemlji, te suradnji između BiH i SAD-a. Keating, koji je vrlo dobro upoznat sa situacijom u BiH i regiji, založio se i podržao aktivnu ulogu američke administracije u vraćanju BiH na reformski put.

Ministrica Turković je kongresmena Costu upoznala sa posljednjim događanjima u Bosni i Hercegovini. Tijekom susreta u sjedištu Kongresa istaknuta je nedvosmislena podrška Bosni i Hercegovini i njenom napretku. Također, razgovarali su o stanju u regiji i euroatlantskim integracijama, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close