Sastanak

Turković i SIP: Opći izbori se moraju održati u skladu sa zakonom

''Svi građani BiH, bez obzira gdje se nalazili, moraju imati jednako pravo i uvjete za glasanje na izborima.
Vijesti / Flash | 31. 03. 2022. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas sa izaslanstvom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, koju je predvodio novoizabrani predsjednik Suad Arnautović, o suradnji Ministarstva i SIP-a BiH u pripremama za održavanje Općih izbora, te aktivnostima diplomatsko-konzularne mreže u tom smislu.

Dogovoreno je hitno formiranje posebne zajedničke radne grupe koja će, na tehničkoj razini, pripremiti sve preduvjete za glasanje državljana BiH koji žive van granica Bosne i Hercegovine.

Također, ministrica je tijekom sastanka istaknula kako se Opći izbori moraju održati u skladu sa zakonom u predviđenim terminima, te kako očekuje da će Vijeće ministara BiH, nakon što je utvrđen Fiskalni okvir, u što skorijem roku utvrditi prijedlog proračuna i uputiti ga u parlamentarnu proceduru, priopćeno je iz MVP BiH.

''Svi građani BiH, bez obzira gdje se nalazili, moraju imati jednako pravo i uvjete za glasovanje na izborima. Ministarstvo vanjskih poslova BiH će uraditi sve što je moguće u skladu sa zakonom da stvorimo optimalne uvjete u DKP mreži i vjerujem da ćemo u tome uspješno surađivati sa Središnjim izbornim povjerenstvom. Od danas kreću intenzivne aktivnosti u tom smjeru'' - navela je ministrica Turković.

Kopirati
Drag cursor here to close