Vijeće ministara BiH

Trgovska gora - Angažirati međunarodni odvjetnički tim

Vijeće se upoznalo s Informacijom o potrebi donošenja Odluke o odabiru međunarodnog odvjetničkog ureda za usluge pravnog savjetovanja u vezi s Trgovskom gorom.
Vijesti / Flash | 01. 02. 2024. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovini danas je na sjednici, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju Izaslanstva Bosne i Hercegovine pri Odboru eksperata Vijeća Europe za evaluaciju borbe protiv pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti (Moneyval izaslanstvo BiH).

Radi se o funkcionalnoj izmjeni jednog člana uime Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, koje je u ovaj odbor predložilo Muhameda Ramića umjesto ranije imenovane Aide Mašić.

Izmjene i dopune odluka o pravnom i ekspertnom timu

Na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa donesene su pojedinačne odluke o dopunama dvije odluke, i to o imenovanju Pravnog tima za izradu Strategije pravne zaštite interesa Bosne i Hercegovine vezano za pitanja odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore te Ekspertnog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore.

Dopunama odluka regulira se pitanje troškova prijevoza i smještaja tijekom službenih putovanja članova tih timova, koje će snositi Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Istodobno se proširuje Ekspertni tim u koji su imenovani predstavnici nadležnih entitetskih hidrometeoroloških zavoda, stručnjaka za geologiju i agropedologiju i predstavnici Agencije za vodno područje rijeke Save.

Angažiranje odvjetničkog tima

Vijeće se upoznalo s Informacijom o potrebi donošenja Odluke o odabiru međunarodnog odvjetničkog ureda za usluge pravnog savjetovanja u vezi s prekograničnim postupkom studije utjecaja na okoliš povodom planiranog skladištenja radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovske gore.

Zaduženo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa da, u suradnji s Pravobraniteljstvom BiH, pristupi procesu odabira međunarodnog odvjetničkog tima i utvrđivanju troškova njegova angažiranja, te o tome izvijesti Vijeće ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close