Zastupnički dom FBiH

Traži se uvođenje PCR testa za osobe koje ulaze u BiH

Zaključkom je naloženo i pooštravanje kontrole već donesenih mjera u cijeloj FBiH, kao i uvođenje obaveze osobama koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu da prilože negativan PCR test.
Vijesti / Flash | 18. 03. 2021. u 20:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Federalnog parlamenta donio je na današnjoj izvanrednoj online sjednici zaključke koje je predložilo tijelo tog doma, Odbor za zdravstvo, a odnose se na suzbijanje daljnjeg širenja zaraze koronavirusom u Federaciji BiH.

Prvim zaključkom je naloženo davanje veće ingerencije Federalnom kriznom stožeru prilikom donošenja uniformnih mjera u cilju suzbijanja brzog širenja zaraze virusom SARS-CoV-2 za područje cijele Federacije.

Narednim zaključcima naloženo je pooštravanje kontrole već donesenih mjera u cijeloj FBiH, kao i uvođenje obaveze osobama koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu da prilože negativan PCR test.

Izražena je podrška Ad-hoc timu koji je oformila Federalna vlada, zaduženom za razmatranje ponuda i pregovora o nabavci cjepiva protiv Covida-19.

Na sjednici je u tijeku glasovanje o mnoštvu zaključaka koje su, osim Odbora za zdravstvo, predložili i zastupnički klubovi, što će biti dugotrajan proces budući da je ponuđeno 55 njihovih zaključaka.

Kopirati
Drag cursor here to close