Odluka

Federacija nastavlja cijepljenje AstraZenecom

U Federaciji BiH do sada nije prijavljena nijedna teža neželjena reakcija nakon primjene cjepiva AstraZeneca/COVISHIELD.
Vijesti / Flash | 18. 03. 2021. u 19:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za koordinaciju provedbe Plana cijepljenja protiv Covida-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine donio je odluku o nastavku cijepljenja cjepivom AstraZeneca/COVISHIELD u Federaciji BiH.

Ova odluka je donesena nakon što je Komitet za sigurnost Europske agencije za lijekove na današnjoj sjednici razmatrao informacije o prijavljenim slučajevima tromboembolije zabilježene u nekoliko zemalja Europske unije nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca i potvrdio da su benefiti cjepiva u borbi protiv Covida-19 (koja sama rezultira problemima zgrušavanja i može biti fatalna) višestruko veći od rizika od rijetkih nuspojava.

U Federaciji BiH do sada nije prijavljena nijedna teža neželjena reakcija nakon primjene cjepiva AstraZeneca/COVISHIELD.

Pandemija Covid-19 je globalna kriza s razarajućim zdravstvenim, društvenim i ekonomskim učinkom. Cjepiva protiv Covida-19 će doprinijeti zaštiti od obolijevanja, naročito zdravstvenih djelatnika i drugih ranjivih grupa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close