Stigla i dijaspora

Kraljeviću svečano: Široki spreman za proslavu Dana grada

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević kazao je tim povodom u izjavi za Fenu kako je taj grad sportsko, kulturno, duhovno i gospodarsko središte Zapadnohercegovačke županije, ali i mnogo šire.
Vijesti / Flash | 09. 08. 2018. u 13:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za proslavu Dana grada Širokog Brijega koji se obilježava 15. kolovoza, a čemu će prethoditi svečana sjednica Gradskog vijeća koja će se održati u petak, 10. kolovoza, s početkom u 10:15 sati. 

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević kazao je tim povodom u izjavi za Fenu kako je taj grad sportsko, kulturno, duhovno i gospodarsko središte Zapadnohercegovačke županije, ali i mnogo šire. 

- Dobivanjem statusa grada nemamo nikakve veće troškove, s obzirom na to da nije došlo do povećanja administracije. Ovo je priznanje svim građanima Širokog Brijega, ali i obveza svima nama u Gradskoj upravi da s još više odgovornosti, transparentnosti i upornosti kvalitetno odrađujemo svoje poslove kako bi Široki Brijeg opravdao status Grada, koji ponosno ističemo - istaknuo je. 

Ocijenio je kako Široki najviše funkcionira kao servis građanima te najavio nastavak djelovanja u tomu smjeru. 

''Mi funkcioniramo kao servis građanima i tako želimo poboljšati kvalitetu života u Širokom Brijegu u svakom smislu, a ponajviše komunalnom i infrastrukturnom'', kazao je širokobriješki gradonačelnik koji je naglasio kako se vrijeme oko blagdana Velike Gospe, na čiji se datum i obilježava Dan Širokog Brijega, posebno osjeća u gradu. 

''Osim Dana Grada, vrijeme devetnice Velikoj Gospi, kao i sami blagdan, zauzimaju posebno mjestu u životu svih Širokobriježana, ali i naših gostiju. Ovo je vrijeme kada u našem Gradu vlada posebno svečano ozračje čime se svi ponosimo'', rekao je Kraljević. 

Širokobriješki gradonačelnik govorio je i o projektima koji se provode u tom gradu, pri čemu je posebno istaknuo važnost postojećih gospodarskih zona, za čiju su gradnju, kao i svih ostalih projekta, kako je istaknuo, najzaslužniji Širokobriježani. 

''U Gradskoj upravi otvoreni smo za sve dobre prijedloge, pogotovo za gospodarske koji se tiču ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta, a trenutno imamo aktualne dvije gospodarske zone, Trn i Knešpolje'', ustvrdio je Kraljević te dodao kako su one jedan od potencijala daljnjeg razvoja Grada Širokog Brijega. 

Podsjetio je također kako je nekoliko lokalnih poduzetnika iskazalo zainteresiranost za otvaranje novih pogona u gospodarskoj zoni Trn, što je, po njegovom mišljenju, jako dobar znak koji će potvrditi status Širokog Brijega kao gospodarskog središta.

Kopirati
Drag cursor here to close