Široki Brijeg

O slučaju pretučenog mladića, nakon više od mjesec dana, javio se i Miro Kraljević

Vijesti / Flash | 23. 11. 2016. u 11:34 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, nakon više od mjesec dana, osvrnuo se na nemili događaj koji je posljednje vrijeme okupirao sve građane, još neriješeni slučaja pretučenog maloljetnika M.S.

''Imam obvezu i kao roditelj i kao gradonačelnik, nadam se da će institucije odraditi svoj posao kako bi se što prije rasvijetlio ovaj slučaj u interesu svih nas'', rekao je Kraljević u dvorani Gradskog vijeća i dodao kako osuđuje bilo kakvo fizičko nasilje i suosjeća s obitelji nastradalog.

Podsjećamo, majka pretučenog mladića Ana Soldo, gostujući u jučerašnjoj emisiji Naše TV, istaknula je kako je nakon ovog događaja poslala pismo u kojem je molila i gradonačelnika i vladajuće stranke da joj pomognu u što skorijem rješavanju ovog slučaja, te do danas odgovor na tu molbu nije primila.

Podsjećamo, mladić M.S. (17) pronađen je s teškim ozljedama glave na igralištu u Širokom Brijegu zbog čega je danima ležao u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar,a do danas se u istrazi u ovom slučaju, koju vodi PU Široki Brijeg, pomaknulo s mjesta.

Glasnogovornik Tužiteljstva ŽZH-a, Josip Ančić, povodom još neriješenog slučaja, rekao je kako je zasigurno bilo određenih policijskih propusta prilikom vođenja istrage, te da je ravnatelj MUP-a ŽZH formirao novi stručni tim, od šest osoba, koji će preuzeti ovu istragu.

''Od 21 svjedoka, koliko ih je ispitano u PU Široki Brijeg, niti jedan nije rekao da je u pitanju bila tučnjava. Znači, trenutno uopće ne postoji osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo, dok će vještačenje utvrditi na koji način su donesene ozljede'', rekao je to Aničić.

Majka pretučenog mladića je ranije istaknula kako joj nije jasno da se nitko od prisutnih na rođendanskoj zabavi apsolutno ničega ne sjeća, te kako je moguće da je policija do sada ispitala samo trećinu nazočnih.

''Po samom dolasku u bolnicu, kad sam vidjela svog sina znala sam da nije u pitanju ozljeda od gola. I jedino je liječnica koja ga je primila napisala da su ozljede psoljedice tučnjave, ostali nisu htjeli ništa komentirati. Na osnovu medicinske dokumentacije mom sinu je utvrđeno osam dijagnoza: potres mozga, a ostalih sedam za frakture kostiju lica i dijelova vilice, pa se pitam kako je moguće da je to nastalo od gola'', rekla je Soldo.

Glasnogovornik Tužiteljstva ŽZH-a je naglasio kako je zbog kompleksnosti ozljeda i istrage angažiran novi vještak koji će utvrditi na koji način su donesene ozljede.

Kopirati
Drag cursor here to close