gradonačelnik Širokog

Imovina političara: Što sve ima Miro Kraljević

Vijesti / Flash | 16. 02. 2016. u 08:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miro Kraljević je rođen 1956. godine u Mokrom u Širokom Brijegu gdje i danas živi. Oženjen je s Mirnom s kojom ima troje djece – Damira, Ivu i Marka. Osnovnu i srednju školu završio je u Širokom Brijegu, a Višu ekonomsko-komercijalnu školu u Sarajevu.

Član je Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) od 1990. godine, a od 2002. je predsjednik Općinskog, odnosno Gradskog odbora u Širokom Brijegu.

Karijera

Kraljević je dugogodišnji uposlenik Općine Široki Brijeg gdje se prvi put zapošljava 1991. godine. Na različitim pozicijama u Općini je radio narednih pet godina nakon čega odlazi raditi u firmu „Farma komerc“ d.o.o. U Općinu se opet zapošljava 2002. godine kao tržišni inspektor.

Kraljević je od 2004. tri puta biran za načelnika Općine. Prije dvije godine, kada je Široki Brijeg dobio status grada, Kraljević je postao prvi gradonačelnik.

Imovina

Miro Kraljević posjeduje kuću vrijednu 200.000 KM. Od pokojnog oca Karla naslijedio je, zajedno sa dvojicom braće, kuću i deset hektara zemlje u Širokom Brijegu i Posušju. Posjeduje ušteđevinu od 45.000 KM.

Kao gradonačelnik, kako prenosi CIN,  Kraljević mjesečno prima 2.500 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close