Suđenje pripadnicima HVO-a

Suđenje za logor ''Vojno'': Tužiteljstvu treba godina dana za izvođenje dokaza

Tužiteljica Remzija Smailagić rekla je da će za dokazivanje krivnje jedanaestorici optuženih za zločine počinjene u Mostaru biti potrebno 39 ročišta.
Vijesti / Flash | 07. 05. 2018. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na statusnoj konferenciji održanoj pred početak suđenja jedanaestorici bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) za zločine počinjene u Mostaru, Državno tužiteljstvo najavilo je da će dokazni postupak trajati najmanje godinu dana.

Tužiteljica Remzija Smailagić rekla je da će za dokazivanje krivnje jedanaestorici optuženih za zločine počinjene u Mostaru biti potrebno 39 ročišta, piše Birn.

''Neki od svjedoka su svjedoci s mjerama zaštite dodijeljenim svjedočenjem u drugim predmetima ovog suda, a imat ćemo i svjedoka koji će biti saslušani putem videolinka'', kazala je Smailagić.

Za zločin protiv čovječnosti optuženi su Nedžad Ćorić, Jure Kordić, Dražen Lovrić, Dario Sušac, Nedžad Tinjak, Nuhan Šikalo, Dario Mihalj, Stanko Škobić, Tomislav Ančić, Marinko Šunjić i Slavko Golomec.

Optuženi su da su od srpnja 1993. do ožujka 1994. godine sudjelovali u širokom i sustavnom napadu, u okviru kojeg je više od 70 civila bošnjačke nacionalnosti s područja Mostara nezakonito uhapšeno i odvedeno u logor ''Vojno'', gdje su držani u nehumanim uvjetima.

Svi optuženi su bili pripadnici Prve bojne Druge brigade i ''Kažnjeničke bojne'' HVO-a.

Početak suđenja će biti naknadno zakazan.

Kopirati
Drag cursor here to close