''Liska park''

Krenulo suđenje za "Krvavi Bajram" u Mostaru

Svi optuženi se brane sa slobode osim Cvitanovića koji se, podsjetimo, nalazi u pritvoru u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostar, zbog ubojstva Marka Radića Make.
Vijesti / Flash | 03. 12. 2021. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Županijskom sudu u Mostaru u petak je, nakon osmogodišnjeg prekida, čitanjem optužnice pred Sudskim vijećem kojim predsjedava Erna Filipović otpočeo glavni pretres u slučaju poznatom kao ''Liska park'' odnosno, ''Krvavi Bajram u Mostaru''.

Tako su se u odnosu na prethodni put, 11.studenog, u petak stekli svi procesni uvjeti te je Mirjana Đerić, zamjenica glavnog županijskog tužitelja Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije pročitala optužnicu protiv Ivana Hrkaća (54), Bože Perića (56), Željka Planinića (53), Zlatka Pavlovića (48) te Josipa Cvitanovića Cvikija (47), piše avaz.

Svi optuženi se brane sa slobode osim Cvitanovića koji se, podsjetimo, nalazi u pritvoru u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostar, zbog ubojstva  Marka Radića Make, počinjenog prošle godine, 9.studenog, a za koje mu se, trenutno sudi.

Radić je, kada je počela ova sudska saga, 2006. godine bio prvooptuženi.

Prema optužnici, potvrđenoj, čak, 2004.godine, Hrkać,Perić, Planinić, Pavlović i Cvitanović su, zajedno s Radićem, koji je bio u svojstvu bivšeg načelnika Policijske uprave u zapadnom dijelu grada, a  ostali kao bivši pripadnici specijalne policije MUP-a HR Herceg-Bosne na Bajram, 10. veljače 1997. godine zajedno napali grupu od više stotina građana bošnjačke nacionalnosti koji su se, prema prethodno najavljenoj posjeti, kretali u blizini groblja u Liska parku.

Nakon što su ih udarcima pomoću palica pokušali prisiliti da se vrate unazad, počeli su pucati iz pištolja te zajedničkim pucanjem usmrtili Šefika Sulejmanovića, a teže i lakše povrijedili 23 osobe.

Svi optuženi su se izjasnili da razumiju optužnicu, a nastavak je zakazan za 27.siječanj naredne godine kada će biti saslušano pet svjedoka.

Kopirati
Drag cursor here to close