Sjedila na dvije fotelje

Stranka joj pomogla da dođe do dvije funkcije, a sada je pod istragom tužitelja

''Taj predmet je dodijeljen u rad postupajućem tužitelju, koji će poduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti'', rečeno je Nezavisnim novinama iz ovog tužiteljstva.
Vijesti / Flash | 15. 08. 2022. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predmet koji se odnosi na imenovanje Andree Dorić, a koja je, po vlastitom priznanju, uz podršku partije došla na funkciju izvršne direktorice "Puteva Republike Srpske" i članice UO Agencija za posredničke, informatičke i financijske usluge (APIF), pod istragom je Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

''Taj predmet je dodijeljen u rad postupajućem tužitelju, koji će poduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti'', rečeno je Nezavisnim novinama iz ovog tužiteljstva.

Podsjetimo, ovo tužiteljstvo je 11. kolovoza zaprimilo prijavu Milka Grmuše, odbornika u banjalučkom parlamentu, koju je podnio protiv nepoznatog lica, a zbog više kaznenih djela, uključujući i povredu prava pri zapošljavanju.

Sudeći po Grmušinim riječima, slučajem ''Dorić'', zbog kojeg je ogorčena javnost, bavit će se i Institucija ombudsmana za ljudska prava BiH.

''Institucija ombudsmana za ljudska prava će pokrenuti tri predmeta radi ispitivanja nezakonitih imenovanja u javnom sektoru. Konkretno, riječ je o predmetima koji će ići prema nadležnim tužilaštvima, JP 'Putevi Republike Srpske' i APIF-u u vezi s partijskim imenovanjima u ovim subjektima'', naveo je Grmuša nakon sastanka s ombusmanom za ljudska prava.

Kako je dodao, Institucija ombudsmana za ljudska prava će podržati aktivnosti koje je sa suradnicima pokrenuo u vezi sa svim nezakonitim imenovanjima u javnom sektoru.

''Institucija ombudsmana za ljudska prava će i sama pozvati sva nadležna tužiteljstva na javni sastanak o ovoj temi. Zahvalan sam na brzoj reakciji ombudsmana za ljudska prava i nastavit ću pritiskati sve nadležne dok se žito ne odvoji od kukolja, a zakon ne bude iznad svega'', naveo je Grmuša, dok iz Institucije ombudsmana za ljudska prava nije bilo komentara.

Istovremeno, kako pišu Nezavisne, ostali su uskraćeni i za komentar Dorić, koja je narodna zastupnica, a nosi politički dres Socijalističke partije.

''Ne bih ja davala izjave povodom toga'', rekla je Dorić za Nezavisne.

Ona je, podsjetimo, nedavno izazvala bijes i ogorčenje javnosti, kada je pred televizijskom kamerom priznala kako je došla do dvije fotelje.

''Ja sam delegirana na mjesto izvršne direktorice u 'Putevima RS' ispred svoje političke opcije i naravno da je to prihvaćeno. S druge strane, imala sam i natječaj u APIF-u, isto je bila podrška partije i to se desilo, tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga'', navela je tada Dorić.

Kopirati
Drag cursor here to close