Sud BiH

Dragan Mektić oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja

Vijesti / Crna Kronika | 17. 03. 2022. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine prvostupanjskom presudom oslobodio je po svim točkama optužnice bivšeg državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića, te Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garapliju, optužbi za zloupotrebu položaja, objavio je BIRN.

  / Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić

Optužnica Državnog tužiteljstva na teret im stavlja zloupotrebe prilikom realizacije projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva, a koji je Europska unija financirala od 2015. do 2017. godine.

Državno tužiteljstvo tereti Mektića u svojstvu ministra sigurnosti, Igora Golijanina u svojstvu šefa njegovog ureda, Samira Agića u svojstvu pomoćnika ministra i Edina Garapliju kao odgovornu osobu i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija INZA Sarajevo, za zloupotrebu položaja prilikom realizacije međudržavnog Projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva, koji je financirala Delegacija Europske unije u BiH, čime je pričinjena ukupna šteta od 244.764 maraka.

Suđenje Mektiću i ostalima počelo je 4. lipnja 2020. godine, pet mjeseci nakon što je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv njih.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe, objavio je BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close