SIPA dostavila izvještaj

Što je pronađeno i izuzeto s KCUS-a o Covid pacijentima?

Pripadnici SIPA-e, podsjećamo, 5. srpnja su izuzeli dokumente o liječenju Palića i Hote, pacijenata koji su preminuli prije tri mjeseca u ovoj zdravstvenoj ustanovi pod vrlo čudnim okolnostima.
Vijesti / Flash | 13. 07. 2021. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predali su jutros Općinskom sudu Sarajevo izvještaj o poduzetim radnjama i aktivnostima na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), potvrđeno je za "Avaz" iz ove policijske agencije.

Kaznena prijava

Inspektori ove agencije postupali su po naredbi Općinskog suda u Sarajevu tijekom prošlog tjedna. Riječ o četiri naredbe za izuzimanjem dokumentacije.

''Predani su izvještaji i prilozi izvještaja Općinskom sudu u Sarajevu i Tužiteljstvu Kantona Sarajevo'', rekao je za "Avaz" Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.

Pripadnici SIPA-e, podsjećamo, 5. srpnja su izuzeli dokumente o liječenju Palića i Hote, pacijenata koji su preminuli prije tri mjeseca u ovoj zdravstvenoj ustanovi pod vrlo čudnim okolnostima. Odvejetnik obitelji Palić i Hota Damir Koldžo 11. lipnja podnio je kaznenu prijavu protiv Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i ostalih liječnika, zbog čega je Sud izdao naredbu da se ova dokumentacija i izuzme.

Aktivnosti ove policijske agencije obavljeni su pod nadzorom Tužiteljstva KS koje vodi istragu u vezi s teškim kaznenim djelima protiv zdravlja ljudi i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Saznajemo da je SIPA preuzela i predmete koji se tiču tretmana svih pacijenata koji su boravili u KCUS od otvaranja COVID odjeljenja pa do njegovog zatvaranja.

Kompletna dokumentacija

Ove aktivnosti su započele nakon što je 13 anesteziologa pisalo Upravi KCUS-a žaleći se na loše uvjete tijekom liječenju Covid pacijenata. SIPA međutim, nije našla svu dokumentaciju koja se odnosi na dio oko formiranja posebnog Covid odjela i problema s kisikom i instalacijama.

Pitanje je i je li izuzeta i kompletna dokumentacija koja se odnosi na navode članova obitelji da KCUS falsificira dokumentaciju pacijenata s ciljem da se zataška istina o načinu smrti.

Sada je na potezu Tužiteljstvo KS, koje je još početkom travnja formiralo predmet KCUS, ali nije saslušalo sve aktere.

Kopirati
Drag cursor here to close