ANKETA

Sudbina mostarskog kioska u rukama gradskih vijećnika: Što vi kažete?

Vijesti / Flash | 21. 10. 2023. u 16:20 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Boška Ćavar / Facebook / Kiosk na Rondou

Stanari SPC Rondo 'razljutili' su građane Mostara Zamolbom za izmjenu i dopunu urbanističkog plana za područje od Biskupove glavice, Ulice kneza Branimira i Ulice kralja Petra Krešimira IV do Partizanskog groblja. 

Naime, u Zamolbi oni traže uklanjanje mostarskog kioska koji se već desetljećima nalazi na Rondou. 

"Molimo vas da u bloku A u Planu namjene površina ucrtate zelenu površinu sukladno grafičkom prikazu dostavljenom u privitku ovog dopisa. Napominjemo da smo suvlasnici navedenog Zahtjeva, što se vidi u grafičkom privitku. Mišljenja smo da je svaki kvadrat u Bloku A nužan zbog nedostatka zelenih površina", stoji u Zamolbi. 

Foto: Materijali / Dostavljeni grafički prikaz

Zamolbu su stanari uredno potpisali i uputili Gradskom vijeću Mostara uoči 37. sjednice. 

Vlasnica kioska Anica Vučić odlučila je ne čekati mirno odluku Gradskog vijeća nego je započela prikupljanje popisa za ostanak kioska.

Do subote prikupila je više od tisuću potpisa građana koji traže njegov ostanak. 

"Ovdje radim već 25 godina. Trafika ima sve potrebnu dokumentaciju za rad, plaćeno je sve što treba, plaćam i zemljarinu", kazala je ranije vlasnica za portal Hercegovina.info.

Neovisna vijećnica u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar na svom Facebook profilu objavila je poruku podrške vlasnici.

''Kišno jutro u Mostaru, dobro je prošetati gradom i provjeriti je li trava nikla umjesto trafike... Gospođa koja radi kaže mogu trafiku maknuti samo s njom zajedno... Bit će nas mnogo koji ćemo podržati trafiku pa će morati i nas 'pronosati'", napisala je Ćavar.

Podsjetimo, sjednica Gradskog vijeća zakazana je za utorak 24. listopada, a pred vijećnicima će se naći i odluka o Rondou 2 koja će odlučiti sudbinu mostarskog kioska. 

Kopirati
Drag cursor here to close