Kvartovsko parkiranje

Mostar preskakao korake do parkinga: Traži se ukidanje odluke

Grad Mostar preskočio je nekoliko koraka za uvođenje naplate kvartovskog parkinga. stoga se traži ukidanje odluke.
Gospodarstvo / Flash | 20. 10. 2023. u 19:00 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neovisna vijećnica Boška Ćavar od Gradskog vijeća Grada Mostara traži da se promijeni dio odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara.

Ćavar konkretno, traži stavljanje van snage djela Odluke donesene na 15. Redovnoj sjednici održanoj 23.12. 2021 . godine o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara.

Grad preskočio korake

U obrazloženju odluke, Ćavar između ostalog navodi kako je tada dogovoreno dogovorili da će Mo parking unapređivati ovu oblast, a na terenu po mišljenju velike većine građana se otišlo u sasvim drugom pravcu.

''Grad nije prethodno utvrdio katastar zelenih površina, nije proveo zakon o građevinskom zemljištu članak 39. o određivanju zemljišta koje pripada zgradi. Danas na terenu vidimo kako se nije trebalo raditi pa građani s pravom negoduju i traže poništenje Odluke o kvartovskom parkiranju'', navodi Ćavar.

Kvartovska parkiranja su, kako navodi, rađena po nekom principu koji ni jednom građaninu nije jasan.

Nejasan princip

''Neka dvorišta su ostala kao zelene površine, nekim dvorištima su oduzete zelene površine na kojima su postavljeni parking satovi, a neka dvorišta i kvartovi su ostali bez ikakvog rješenja pa se svakodnevno gomilaju vozila ispred ulaza te dovode do nezadovoljstva stanara'', navodi Ćavar.

Posebno je vijećnica upozorila na parking mjesta na Bulevaru kao i na parking mjesta za invalide također na Bulevaru.

Dok Javno poduzeće i sam direktor svesrdno brane kvartovski parking, žaleći se na pritisak medija i javnosti koje preispituje vlasništvo nad kvartovskim parkinzima.

Na posljednjoj sjednici gradskog vijeća, prezentirajući rad svog poduzeća direktor Ivan Barbarić rekao je kako su u srpnju objavili članak u kojem su pojasnili da je Grad Mostar sljedbenik tih površina.

''Tada smo pozivali sve one kojima je potrebno ovu tematiku razjasniti da dođu u naše prostorije na sastanak da im pojasnimo sve i nitko se nije javio, čak ni oni koji kroz određene medije žele nametnuti kao jedan problem '', rekao je tada Barbarić.

Pale su i tužbe, pa je mostarski odvjetnik Milenko Krčum tužio Javno poduzeće Mostar Parking zbog kvartovskog parkiranja.

Kopirati
Drag cursor here to close