Afera respiratori

Solakov odvjetnik ne zna zašto SIPA opet pretresa FUCZ

Solak još jučer obavio razgovor s pripadnicima SIPA-e i da im je dao svu traženu dokumentaciju.
Vijesti / Flash | 05. 05. 2020. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadrija Kolić, odvjetnik Fahrudina Solaka, rekao je danas za "Avaz" da direktor Federalne uprave civilne zaštite nema status osumnjičenoga i da je, kada je u pitanju nabavka respiratora, sve urađeno po procedurama.

Kolić je potvrdio pisanje "Avaza" da je Solak još jučer obavio razgovor s pripadnicima SIPA-e i da im je dao svu traženu dokumentaciju.

'' Zašto sada oni to opet i danas pretresaju, ne znam. Možda misle da će nešto naći, ali sve je dostavljeno. I prema onome što sam ja vidio, tu nema ništa sporno. On nije osumnjičen niti ima osnova za to. Postupak javne nabavke respiratora obavljen je u skladu s propisima i preporukama Agencije za javne nabavke BiH. Sve do sada što je rečeno da je bilo nezakonito u vezi s nabavkom je apsolutna laž'', kaže Kolić.

Naime, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu u popodnevnim satima pretresli su prostorije Federalne uprave civilne zaštite u vezi afere “Respiratori”.

N1 neslužbeno saznaje da su jučer policijski službenici SIPA-e izuzeli dokumentaciju o nabavci respiratora iz FUCZ.

Podsjetimo, informacija da je uvoznik 80 respiratora koje je naručila Vlada FBiH kompanije "Srebrena malina" koje se bavi preradom i konzerviranjem voća i povrća, podigla je veliku prašinu. Današnji pretresi izvršeni uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close