Tužiteljstvo tražilo pritvor

Slučaj Sado Đugum: Tuzlaku određena mjera zabrane zbog lažnog prijavljivanja i poticanja

Iako je sud u cijelosti prihvatio navode i priložene dokaze Tužiteljstva, ipak je cijenio da će se i određivanjem mjera zabrane, kao blažih mjera radi osiguranja prisustva optuženog, ostvariti svrha i cilj neometanog vođenja postupka.
Vijesti / Flash | 08. 09. 2023. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 7. rujna osumnjičenom Suadu S. (1981.) iz Tuzle određena je mjera zabrane sastajanja s određenim osobama i to: E. B., K. E., V. V., R. V., S. H., E. H., R. U. na razdaljini od sto metara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela "udruživanja radi činjenja kaznenih djela'' u vezi s produljenim kaznenim djelom "davanja lažnog iskaza", a u vezi s kaznenim djelom "lažnog prijavljivanja" i poticanje na izvršenja ovih kaznenih djela.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar je u svom prijedlogu tražilo od suda određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom iz razloga jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak.

Također, jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače, R. H. iz Tuzle, svjedoka E. V. (ranije se prezivao H.) , svjedoka V. V. i suučesnicu R. V. i iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će dovršiti pokušano kazneno djelo, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora najmanje od tri godine ili teža kazna.

Iako je sud u cijelosti prihvatio navode i priložene dokaze Tužiteljstva, ipak je cijenio da će se i određivanjem mjera zabrane, kao blažih mjera radi osiguranja prisustva optuženog, ostvariti svrha i cilj neometanog vođenja postupka u predmetu koji se vodi protiv optuženog Sade Đ. iz Tomislavgrada.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, priopćeno je iz Županijskoga tužiteljstva HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close