12 uhićenih

SIPA službeno o akciji 'Var'

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.
Vijesti / Flash | 11. 11. 2019. u 15:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su na području Samca, Orašja i Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, proveli operativnu akciju kodnog naziva ''Var''.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo zlouporaba službenog položaja i ovlaštenja, u vezi s kaznenim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičene osobe terete se za namještanje nogometnih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićeni će biti predati Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

''Zahvaljujemo se Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, te policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Srednjobosanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo, na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije'' - priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close