Akcija VAR

Detalji akcije SIPA-e: Osam uhićenih, sumnjiva i utakmica Veleža

U tijeku su pretresi na pet lokacija na širem području Bosne i Hercegovine, između ostalih, u Šamcu, Orašju i Novom Travniku.
Vijesti / Flash | 11. 11. 2019. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu na širem području Bosne i Hercegovine provode operativnu akciju kodnog naziva “Var” zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičeni u ovom predmetu počinili kazneno djelo iz člana 250. KZ BiH “Organizirani kriminal” u vezi s kazneno djelima iz člana 383. KZ FBiH “Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja” i kazneno djelo iz člana 380. KZ FBiH “Primanje dara i drugih oblika koristi”, potvrdio je za N1 glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Akcija se provodi po naredbama Tužiteljstva i Suda BiH.

U tijeku su pretresi na pet lokacija na širem području Bosne i Hercegovine, između ostalih, u Šamcu, Orašju i Novom Travniku.

''Osam osoba uhićeno je do sada u velikoj akciji policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu'', potvrdio je za N1 glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

N1 neslužbeno saznaje da je osumnjičeni Vladimir Dominković na utakmice od kojih je očekivao određenu novčanu dobit za konkretan način suđenja delegirao suce od povjerenja, najčešće - osumnjičene Iliju Živkovića i Kenana Bajraktarevića za koje se sumnja da su utjecali na konkretan ishod tih utakmica.

Uloga osumnjičenih Ante Bilješke i Fuada Zahirovića bila je da sucima daju prolazne ocjene za tako obavljeno suđenje. Sve malverzacije odnose se na takmičarsku sezonu 2018/2019.

Velika akcija SIPA-e ishod je višemjesečne istrage.

Pod sumnjom su, saznaje Žurnal, utakmice Goražde - Velež, GOŠK - Budućnost Banovići i nekoliko utakmica koje je igrao sarajevski Olimpic, kao i Metalleghe iz Jajca.

Istražitelji su dokumentirali da su suci i službene osobe uzimale mito kako bi pogodovali određenim klubovima.

Tijekom dana će biti poznato više detalja, ali prema informacijama Žurnala ne radi se o kladioničarskoj mafiji, već o korupcijskim aktivnostima sudaca i delegata koji su uzimali novac za pogodovanje pojedinim klubovima.

Kopirati
Drag cursor here to close