Inspektori u akciji

SIPA prikupljala informacije u prostorijama Službenog glasnika

"Rekao sam im da radimo po zakonu", istaknuo je Lukić. Nije rekao jesu li inspektori SIPA izuzeli neku dokumentaciju.
Vijesti / Flash | 11. 07. 2023. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su u prostorijama Službenog glasnika Republike Srpske u Banja Luci prikupljali informacije, rekao je "Glasu" v.d. direktora Službenog glasnika Miloš Lukić.

Najavili se 

Inspektori su došli u Službeni glasnik nakon što je Lukić objavio ukaze predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, odnosno zakone usvojene u Narodnoj skupštini Republike Srpske o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH i neobjavljivanju odluka visokog predstavnika.

"Rekao sam im da radimo po zakonu", istaknuo je Lukić. Nije rekao jesu li inspektori SIPA izuzeli neku dokumentaciju.

Pročitajte još

Lukić je ranije rekao da su inspektori SIPA u telefonskom razgovoru najavili dolazak u prostorije Službenog glasnika da bi prikupili informacije po nalogu Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH formiralo je predmet u vezi s usvajanjem zakona, a kojim je obuhvaćeno i potpisivanje odluke i objavljivanje u Službenom glasniku Republike Srpske ukaza predsjednika Srpske.

Tko krši zakon? 

Christian Schmidt rekao je 1. srpnja da je "odlučio da neće stupiti na snagu zakon kojim se ukida obveza ukidanja odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku Republike Srpske i Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriju Srpske".

Lukić je ranije za Srnu rekao da bi krivično djelo bilo neobjavljivanje odluka u Službenom glasniku institucija Republike Srpske koji su ranije prošli svu zakonsku proceduru te dodao da je Schmidt taj koji krši zakone.

Ukaz predsjednika Srpske o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Srpske i Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriju Republike Srpske objavljeni su prije dva dana u Službenom glasniku Srpske.

Riječ je o Zakonu o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, kojim je onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a i Christiana Schmidta u Službenom glasniku Republike Srpske, kao i o Zakonu o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Srpskoj koji predviđa da se odluke ovog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriju Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o Ustavnom sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close