Gotov popis

69.872 birača iz dijaspore birat će vodstvo BiH

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg biračkog popisa za glasanje izvan Bosne i Hercegovine naći ukupno 69.872 birača.
Vijesti / Flash | 04. 08. 2022. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 37. sjednici održanoj 04. kolovoza godine donijelo Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Opće izbore 2022. godine.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg biračkog popisa za glasanje izvan Bosne i Hercegovine naći ukupno 69.872 birača.

Središnje izborno povjerenstvo BiH popis birača upisanih da glasaju izvan BiH javno objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka. Središnje izborno povjerenstvo BiH popis birača za glasanje izvan Bosne i Hercegovine objavljuje kako bi birač koji je bez svog znanja, odnosno mimo njegove volje upisan u isti, imao mogućnost podnošenja žalbe.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za 10.749 birača.

Odluka se objavljuje na web stranici, a u prilogu odluke se nalazi popis osoba čije su prijave za glasanje izvan bih odbijene.

Žalbe na navedene odluke, koje se objavljuju04. kolovoza na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, mogu se podnijeti Apelacijskom odjelu Suda BiH putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do subote, 06. kolovoza do 24:00 sati.

Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese [email protected] ili osobno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close