"Upalili smo sve turbine"

Dodik o izborima: Primorani smo da sudjelujemo u toj priči

"Željka Cvijanović i ja ne bi trebalo da imamo problema u pojedinačnim kandidaturama, ali treba da se radi i mi radimo. Mi smo sve svoje turbine upalili i krenuli", kazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 31. 07. 2022. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH i čelnik SNSD-a Milorad Dodik u intervjuu za "Glas Srpske" govorio je o mnogim temama, između ostalog i o organizaciji izbora samo na prostoru RS.

Dodik je rekao kako bi on prihvatio to da stranke iz manjeg bh. entiteta ne izađu na Opće izbore i da se organiziraju samo na prostoru RS, ali pod uvjetom da postoji dogovor svih stranaka.

"Ali ako bismo se mi povukli, onda bi na izbore izašli ovi koji hoće, a to je opozicija, i njih bi stranci verificirali. Tako da smo mi primorani da sudjelujemo u toj priči. Nastavit ćemo pravnu borbu, ali i u takvim okolnostima ćemo pobijediti. Imamo istraživanja koja nisu naša, došla su sa strane, koja govore o određenim rezultatima, optimistična su, ali trebamo još puno raditi.

SNSD je blizu apsolutne podrške za sastav parlamenta, Željka Cvijanović i ja ne bi trebalo da imamo problema u pojedinačnim kandidaturama, ali treba da se radi i mi radimo. Mi smo sve svoje turbine upalili i krenuli. Nije nama problem da ispoštujemo to što je nametnuto iako oni prijete da bi, navodno, Milorad Dodik, ako bi koristio auto Predsjedništva i otišao na miting, bio skinut s liste.

Milorad Dodik u Predsjedništvu se vozi automobilom koji je kupila stranka, imamo prometnu dozvolu na SNSD. Nisam htio da tamo u Sarajevu kupujem auto. Za mog mandata nije kupljeno vozilo u Predsjedništvu. Dakle, ja ću stranačkim automobilom ići u kampanju", rekao je Dodik za "Glas Srpske".

Kopirati
Drag cursor here to close