Sindikalna organizacija vatrogasaca Grada Mostara

Sindikat vatrogasaca: Prvo štrajk upozorenja, pa prosvjedni skup

Kao razlog za organiziranje štrajka upozorenja, Sindikat navodi odnos poslodavca prema uposlenima.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2022. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Štrajk upozorenja Sindikalne organizacije vatrogasaca Grada Mostara održat će se na radnom mjestu uposlenika 21. prosinca u 12 sati u Sindikalnoj organizaciji i pripadajućim prosvjedima, a mirni prosvjedni skup održat će se 28. prosinca s početkom u 12 sati na platou iza Gradske vijećnice, stoji u dopisu Sindikata vatrogasaca upućenom u Gradsko vijeće Grada Mostara i u Ured gradonačelnika.

''S ciljem zaštite prava državnik službenika i namještenika i svih uposlenih u Gradu Mostaru, štrajkački odbor će organizirati jednosatni štrajk upozorenja u skladu sa Zakonom o štrajku kao vid izražavanja općeg nezadovoljstva odnosom poslodavca prema uposlenima u Gradu Mostaru. Ako se poslodavac i sindikati ne dogovore, održat će se prosvjedni skup u trajanju od nekoliko sati'', stoji u dopisu.

Kao razlog za organiziranje štrajka upozorenja, Sindikat navodi odnos poslodavca prema uposlenima zbog same komunikacije sa predstavnicima Sindikata i kroz nepoštivanje Uredbe Vlade FBiH o isplati jednokratne financijske pomoći uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena u FBiH, te uvođenje njihovih članova u odnosu na iznose koji se već isplaćuje državnim službenicima i namještenicima u FBiH i HNŽ.

''Štrajkački odbor predstavljaju svi članovi Sindikalnog odbora Sindikata vatrogasaca Grada Mostara'', stoji u dopisu.

Kopirati
Drag cursor here to close