Otkazivanje sjednice

Sindikat radnika BHRT-a: Zastupnici primaju plaću za svoj nerad

''Dok državni zastupnici koji trebaju riješiti problem nefunkcioniranja Zakona o javnom RTV sustavu redovno primaju plaću za svoj nerad, radnicima BHRT-a je pravo na zarađenu plaću uskraćeno''.
Vijesti / Flash | 01. 04. 2022. u 11:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahvalio je Parlamentu Federacije BiH, oba doma, na usvojenoj rezoluciji, kako bi se deblokirao rad BHRT-a i radnici primili zarađene plaće.

''Pozivamo Poreznu upravu FBiH da poduzmu sve radnje kako bi se odblokirao račun naše kuće i radnici dobili plaće. Apeliramo na sve organe vlasti da Porezna uprava FBiH ne provodi daljnje represivne mjere prema BHRT-u, odnosno skidanje novca sa računa BHRT-a, do implementacije rezolucije koju je usvojio Parlament FBiH'' - navodi se u saopćenju Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Ovaj sindikat smatra sramotnim da je otkazana sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Dodaju da ''dok državni zastupnici koji trebaju riješiti problem nefunkcioniranja Zakona o javnom RTV sustavu redovno primaju plaću za svoj nerad, radnicima BHRT-a je pravo na zarađenu plaću uskraćeno''.

Navode da je deblokada računa samo djelić rješavanja problema, te Samostalni sindikat radnika u BHRT-u i dalje inzistira na ostalim zahtjevima izrečenim na prosvjedu, kao i da se maksimalno ubrzaju sudski procesi kojim bi BHRT naplatio 63 milijuna KM od Radio-televizije Republike Srpske, ali i da sve nadležne institucije, ministarstva i agencije što hitnije trajno riješe problem stabilnog financiranja BHRT-a.

Reprezentativni sindikat u BHRT-u ne odustaje od borbe za prava radnika, zarađene plaće i doprinose, i bolje uvjete rada - poručuju iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Kopirati
Drag cursor here to close