Pismo

Podrška BHRT-u stigla iz Ukrajine  

Vijesti / Flash | 30. 03. 2022. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Upravnog odbora društva "Javna radiodifuzna kompanija Ukrajine" Mykola Chernotytskyi uputio je danas pismo podrške generalnom direktoru BHRT-a Belminu Karamehmedoviću. U svom pismu Chernotytskyi, u ime ukrajinskog javnog emitera, izražava duboku zabrinutost i nemir zbog situacije oko BHRT-a.

"Duboko sam uvjeren da i pored svih izazova sa kojima se BHRT suočava, potpuni prekid emitiranja i zatvaranje kompanije ne može biti prihvatljivo rješenje", naveo je.

"Javni medijski servisi su izvor dostupnih i pouzdanih informacija i čuvari su demokratije i sloboda. Sada, u vrijeme ruske agresije na Ukrajinu, svakodnevno vidimo koliko su ove izjave istinite i važne. A vidimo i rezultat odsustva nezavisnog emitera u zemlji: bujanje propagande, izvrtanje činjenica i podrška direktnoj agresiji na demokratske zemlje i njihov miroljubivi narod. Uvjeren sam da Bosna i Hercegovina ne želi takvu budućnost za sebe i svoj narod i da je spremna sačuvati svoju imovinu, a BHRT je očigledno dio te imovine", kazao je Chernotytskyi.

"Ovim pismom želim izraziti podršku Vama i svim uposlenicima BHRT-a u vašim nastojanjima da obranite svoj servis i zaštitite prava i slobode, ne samo za sebe, nego i za svakog građanina svoje zemlje", kazao je na kraju predsjednik Upravnog odbora društva "Javna radiodifuzna kompanije Ukrajine".

Kopirati
Drag cursor here to close