Zavod za javno zdravstvo HNŽ

Sindikat prijeti kaznenom prijavom ukoliko se ne smijeni dr. Čolaković

Danas je Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo HNŽ održalo hitnu sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: Zahtjev sindikata Zavoda za smjenu direktora Zavoda Eniza Čolakovića.
Vijesti / Flash | 14. 06. 2023. u 18:25 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sve odgovorne osobe koje propuste učiniti radnje iz svoje nadležnosti sindikat će prijaviti krivičnom prijavom kantonalnom Tužiteljstvu HNK'', kazao je za Bljesak.info Dalibor Vuković, predsjednika Nezavisnog sindikata HNŽ-a koji je prošli tjedan Upravnom vijeću Zavoda za javno zdravstvo HNŽ poslao zahtjev za smjenu direktora Zavoda primarijus dr. Eniza Čolakovića.

Inače, danas je Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo HNŽ održalo hitnu sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: Zahtjev sindikata Zavoda za smjenu direktora Zavoda Eniza Čolakovića.

Iz Sindikata su povodom toga poručili ranije kako očekuju da ''Upravno vijeće promptno reagira i da odmah smijeni direktora zavoda iz svih obveznih razloga za smjenu koji su u Zahtjevu navedeni''.

Sindikat ne odustaje

Vuković je kazao da ukoliko ''Upravno vijeće ne smjeni direktora zbog obaveznih razloga za smjenu u roku od mjesec dana od dana saznanja za obavezne razloge tada odluku o smjeni donosi resorni ministar zdravstva''.

''Sindikat će zatražiti od inspekcije rada ministarstva zdravstva hitan inspekcijski nadzor u Zavodu radi utvrđivanja činjeničnog stanja i uputiti resornom ministru zdravstva zahtjev za hitnu smjenu direktora Čolakovića'', kazao je Vuković.

Posjetimo, u Zahtjevu za smjenu direktora Sindikat je naveo kako je isti u proteklom razdoblju počinio više kaznenih djela zloupotrebe službenog položaja i ovlasti i nesavjesnog rada u službi, te zbog internih šteta Zavodu.

Kao razlozi za smjenu navode odredbe Zakona o zdravstvenoj zaštiti FBIH i u vezi nezakonitog slanja na teren vanjskog suradnika federalnog Zavoda za javno zdravstvo da obavlja redovne komercijalne poslove Zavoda pri čemu je došlo do prometne nesreće kod Širokog Brijega u kojoj je sudjelovao službeni automobil Zavoda a službenik zadobio teške tjelesne ozljede.

Čeka se demant

Direktor Zavoda Eniz Čolaković za Bljesak.info je ranije komentirao Zahtjev za smjenu, rekavši kako predsjednik sindikata nad poslodavcem ne može vršiti mobing, te da će se o svemu pa i radu predsjednika Sindikata očitovati demantom idući tjedan. No, demant do sada nije upućen.

Podsjetimo, Eniz Čolaković ponovno je 2021. godine izabran na mjesto vršitelja dužnosti direktora Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije, odlukom Upravnog vijeća Zavoda uz suglasnost županijskog Ministarstava zdravstva.

Za komentar pokušavali smo kontaktirati i predsjednicu Upravnog vijeća zavoda Romanu Pelalić pozivom na mobilni telefon, no do zaključenja teksta nismo je uspjeli dobiti.

Kopirati
Drag cursor here to close